Uitbreiding
Het voorhuis is al in de negentiende eeuw naar links uitgebreid met twee traveeën. De voordeur zit in het midden van het oorspronkelijk drie traveeën brede huidige rechtergedeelte. De voordeur
heeft een houten omlijsting met een kroonlijst en een bovenlicht met levensboom. De rietgedekte zolderverdieping met twee schoorstenen heeft vijf tweeruits vensters recht boven de benedenvensters
en de voordeur, waardoor de tweedeling van de voorgevel nog eens wordt benadrukt. Het voormalige bedrijfsgedeelte heeft een zadeldak met wolfseind.
Achtererf
Het achtererf is geheel ommuurd. Dit zie je ook terug bij veel Limburgse boerderijen. Rechts naast het voorhuis staat evenwijdig aan het achterhuis een fraaie hallehuisschuur met zadeldak en wolfseinden.
Antoon van Welie
Het monument is het geboortehuis van Antoon van Welie (1866-1956). Van Welie werd in het begin van de twintigste eeuw een wereldberoemd portretschilder. Hij woonde hier tot 1868. In dat jaar verhuisde hij met zijn ouders naar het verder naar het dorp gelegen pand Koningstraat 10. Van 1974 tot 1978 werd het monumentale pand bewoond door beeldend kunstenaar Huub Kortekaas. Hij gaf het de naam “Engelhof”, gebaseerd op zijn Engelenbeelden uit die tijd.
De Engelhof is niet van binnen te bezichtigen.