Zo succesvol, dat de eigenaar het besloot uit te breiden naar allerlei verschillende specialiteiten.
Smit Draad
In de Eerste Wereldoorlog stagneert de levering van koperdraad. Willem Smit besluit in 1915 dit zelf te gaan maken, eerst voor eigen gebruik maar een paar jaar later ook voor derden. In 1959 maken ze een kabelslagmachine, waarmee wikkeldraad in bundels gemaakt kan worden. Het bedrijf is nog steeds in Nijmegen gevestigd, zij het op een ander locatie, en is een belangrijke toeleverancier van Smit Transformatoren. Het bedrijf is in andere handen gekomen maar heeft de oorspronkelijke naam behouden.
Smit Las
Sinds 1925 werden er transformatoren voor het elektrisch lassen gemaakt, de ´laskarren´. In 1927 kwam Willem Smit op het idee om laselektroden (lasstaven) te maken, met een levensduur van enkele minuten. Later gingen ze ook lasautomaten bouwen. Het bedrijf heet nu Lincoln Smit Weld gevestigd in Nijmegen op een nieuwe locatie.
Smit Ovens
De eerste oven, die in 1929 gemaakt werd, was voor het bakken van de mantel van laselektroden. Het duurde echter nog tot 1935/1936 voordat de fabriek echt naar buiten ging met dit product. Er zijn vele type ovens gemaakt, bijvoorbeeld een kleine voor potenbakkers en wat grotere voor het nagloeien van glas in glasblazerijen. De nadruk lag echter op grote industriële installaties zoals ovens voor zonnepanelen. Het bedrijf is tegenwoordig gevestigd in Son (bij Eindhoven), heet nog steeds Smit Ovens en is in andere handen gekomen.
Smit Gloeidienst
Smit Gloeidienst is in 1945 voortgekomen uit Smit Ovens als aparte afdeling om op locatie werkstukken uit te kunnen gloeien ter vermindering van materiaalspanningen die ontstaan tijdens de bewerking. Het bedrijf is tegenwoordig gevestigd in Cuijck, heeft mobiele installaties en een bedrijfshal waarin uitgegloeid kan worden. Het bedrijf is verzelfstandigd en heeft geen bindingen meer met Smit Ovens. De naam heeft het echter behouden.
Smit Gasgeneratoren
In 1957 had Smit Draad een product dat onder een niet oxiderend atmosfeer gefabriceerd moest worden. Er werd besloten hiervoor zelf een toestel te bouwen dat inertgas produceerde. Dit bleek een succes. Vanaf 1962 werden deze gasgeneratoren ook voor derden gemaakt. De meeste worden tegenwoordig toegepast op grote olietankers om de brandbare lading van een deken van onontbrandbaar gas te kunnen voorzien. Het bedrijf is gevestigd in Nijmegen op een steenworp afstand van de transformatorenfabriek en heet nu Alfa Laval Aalborg Nijmegen.