De verzorging van de soldaten werd aan zowel geallieerde als aan Duitse zijde serieus genomen. Tussen de gevechten door moesten de soldaten soms lang wachten voordat ze werden ingezet. De angst om gewond of gedood te worden was continu aanwezig. Om afleiding te bieden en het moraal hoog te houden werden er diverse amusementsprogramma's voor de soldaten georganiseerd. Zo werden er films getoond en speciale radioprogramma's gepresenteerd. Maar de avonden waarop bekende namen uit de showbizz naar het front gingen om op te treden waren onvergetelijk.
Liberation Route
Het bijgevoegde luisterverhaal is geproduceerd door de Stichting Liberation Route Europe, in samenwerking met o.a. Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 en Airborne Museum 'Hartenstein'. Ga naar www.liberationroute.nl voor meer luisterverhalen over het einde van de Tweede Wereldoorlog in Gelderland.
Educatie
Bij dit verhaal is er voor leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs (10-12 jaar) en voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs (12-14 jaar) een lesbrief beschikbaar. De Liberation Route-lesbrieven sluiten aan op het landelijke verhaal over de Tweede Wereldoorlog met lokale verhalen over de oorlog en de bevrijding. De leerlingen ervaren hoe lastig het is om in oorlogstijd keuzes te maken.